NY: Cross lanserer ny bowrider på litt over syv meter
NY: Cross lanserer ny bowrider på litt over syv meter

Ny bowrider for ni personer

Finske Cross er klart med et nytt flaggskip til 2021-sesongen. Cross 75 BR er en dagsturbåt for ni personer med aluminiumskrog.

Publisert Sist oppdatert

Den syv meter lange båten er bygget for utenbordsmotor i størrelsen 225 til 300 hestekrefter. Det er en stor bowrider med mye sitteplass både forut og akterut.

Cross-serien kan omtales som en hybrid der skroget er bygget i aluminium og overbygget i glassfiber. Dette gir en båt som oppleves som en glassfiberbåt for mannskapet om bord, mens skroget har metallets fordeler og ulemper.

–Det slitesterke aluminium-skroget og glassfiberdekket med moderne design tilbyr komfortabelt, stilig og trygt båtliv for opptil ni personer, hevder Cross Boats i en pressemelding. Bak merkevaren står Inha Works, som også lager Buster og Yamarin, og er en av Nordens ledende båtbyggere. Båten er allerede i salg i Norge gjennom Yamahas forhandlernett.

Vannsport

Cross 75 BR er bygget for hygge og moro på sjøen. Produsenten fremhever en stor og solid vindskjerm med ramme i rustfritt stål, stor u-sofa akter der man kan lage solseng eller spisegruppe, og helt akter badeplattform og bøyle for vannlek.

– Den åpne plassen i Cross 75 BR er romslig dimensjonert, og det er god plass på badeplattformene og på kalesje-oppbevaringens deksel, noe som gjør det enkelt å entre båten og gjøre vannsport. Ombordstigning er gjort enkelt og trygt med gjennomtenkt design, sier Johan Finnberg, Marketing Manager i Cross.

Rett foran rormannen er det en ny, bred Q wide infotainment skjerm med to skjermbilder. Herfra styres også mange av funksjonene i båten fra skjermen. Standardutstyret på Cross 75 BR inkluderer den brede Cross Q wide infotainment-skjermen, stereo, trimtabs med LED display, joystick-kontroll og vindusviskere, både på styrbord og babord side, heter det i pressemeldingen.

Søstermerket Yamarin er kjent for gode skrog, og Finnberg lover gode ytelser også i nye Cross 75 BR. I tester produsenten har gjennomført oppnår båten 48 knop med Yamaha 300 hk på hekken, mens marsjfarten ligger mellom 25 og 30 knop.

Cross 75 BR:

  • Lengde: 7,37 m
  • Bredde: 2,47 m
  • Vekt: 1350 kg
  • Antall personer: 9
  • Motoreffekt: 225–300 hk