Nytt og klassisk på Windy-treff i Vollen

Det første Windy-treffet ble avholdt i Vollen lørdag 18. august. Flere nyere og klassiske Windy-båter var å se.

Publisert Sist oppdatert

Sjøen gikk i hvit under det første Windy-treffet i Vollen lørdag 18. august, men Windy-eierne lot seg ikke skremme. På treffet var det både nyere og eldre, klassiske Windy-båter (se video). 

Vollen båtservice stilte opp med bryggeplass, gårdsplass og åpne lokaler for anledningen og flere andre leverandører var også tilstede. 

Windy-klubbens leder, Børre Sørensen, tok i mot Båtlivs journalist og fortalte og forklarte om noen av båtene på treffet (se video).

Sjefen for Windy, Knut Heiberg-Andersen, holdt foredrag om Windys historie og ga medlemmene informasjon om to nye båtmodeller som kommer neste år og i 2020. Windy Shamal er ikke vist til noen offentlig tidligere, og Windy-eierne på treffet var de første som fikk se de datanimerte bildene. Espen Øino er Windys båtdesigner.

Daglig leder i Windy, Knut Heiberg-Andersen.
Daglig leder i Windy, Knut Heiberg-Andersen.

Windy 36 Shamal kommer i januar 2020, oppkalt etter en nordvesterlig vind som blåser over Irak og Den persiske gulf. Shamal vil bli vist på messen i Düsseldoft.

– 36 Shamal får et nytt formspråk utenpå, sier Knut Heiberg-Andersen.

Men før Shamal, og allerede tidlig neste år, kommer den nye Windy SR 43 Blackhawk med utenbordsmotorer trippel Verado eller dobbel Seven Marine. SR 43 Blackhawk vil bli bygget i Sverige, mens 36 Shamal vil bli bygget i Polen. 

 

Windys historie

Windy ble etablert av Hugo Vold i 1966. Den første modellen var Windy 24 Cabin. Windy produserte og leverte 12 båter i 1967. Én av den første modellen er fortsatt i bruk i Stockholm. Windy har satset på eksport og det finnes blant annet 2200 båter i Sveits, like mange som i Norge. Frem til 1980 ble 90% av produksjonen eksportert. Totalt er det produsert rett under 10000 båter. Windy 22 DC er produseri 1100 eksemplarer.