Boot Düsseldorf 2022

BOOT DÜSSELDORF: Verdens største innendørs båtmesse.

Smittetallene skyter fart, men optimistisk arrangør

Forrige uke ble det registrert smitterekord i Tyskland, og en delstat snakker om full nedtegnelse. For Boot Düsseldorf som arrangeres om to måneder er pandemien et ikke-tema.

Det ventes mer enn 1500 utstillere fra 53 land som skal fylle de 17 hallene i Düsseldorf. Samtidig tilspisser koronasituasjonen seg i Europa. Torsdag hadde Tyskland for første gang oversteget 60.000 smittetilfeller på et døgn. Den tyske delstaten Sachsen som ligger noe lenger vest i Tyskland vurderer full nedstengning for alle. Inkludert fullvaksinerte.

Lenger øst, i Düsseldorf er det derimot fortsatt full optimisme. Nyhetsmailene fra messearrangøren strømmer inn. Her er ikke pandemien tema. Når messearrangøren førstkommende fredag arrangerer frokostmøte er temaet internasjonale handelsmuligheter, og årets koronasituasjon er ikke engang nevnt.

Avisen Frankfurter Allgemeine skriver at arrangøren av Boot Düsseldorf prøver seg med å spre tillit, og at messesjef Wolfram Diener snakker om god atmosfære, enorm interesse og rekordmange premierer. Enkelte båter har reservert plass siden 2020, og det fortelles om venteliste som følge av det store antall produsenter som ønsker å vise nyhetene. Frankfurter Allgemeine skriver videre at i en stadig mer kritisk korona-situasjon begynner det å haste spesielt for utstillerne i hall 6 som er for yachter opp til 35 meter. Her nevnes kjente navn som Ferretti, Sunseeker, Fairline, Azimut og Princess.

– Trolig gir situasjonen med stigende smitte arrangøren en dårlig magefølelse, men de viser ingenting. Tvert imot, skriver Walter Wille i teknologi og motor-redaksjonen i Frankfurter Allgemeine.

Italienske Solovela skriver at Boot Düsseldorf kan være i fare, og da ikke minst sett i sammenheng med at 60 prosent av de italienske utstillerne trakk seg fra bransjeutstillingen Mets i Amsterdam.

– Mye vil være avhengig av hva som skjer de neste ukene og fremfor alt etter julehøytiden, skrives det på den italienske nettsiden.