Største båt på Boot

Den største løftekranen i Düsseldorf ble for liten da den 175 tonn tunge superyachten fra Drettmann skulle på plass i hallene

Publisert Sist oppdatert

Største båt på Boot i Düsseldorf i år er den 24 meter lange Drettmann Explorer. Båten var for tung for kranen «Big Willy», som gjennom årene har transport mange superyachter fra Rhinen og inn i messehallene. Dørene måtte utvides for å få Explorer på plass i Superyachthallen i verdens største innendørs båtutstilling.

Boot åpner dørene til helgen, og redaksjonen i Båtliv reiser som vanlig ned i åpningshelgen for å formidle siste nytt om båter og utstyr. Båtliv sitter også i juryen for «European Powerboat of the Year», som blir kunngjort på lørdag. Journalister fra Europas ledende båtblader deltar i juryen, som hvert år kårer det de mener er de beste båtene på markedet i fem ulike kategorier.

Drettmann Explorer 24 er allerede på plass i hallene, og vil være blant årets trekkplastre. Drettmann er et Bremen-basert verft, som siden 1970 har bygget 1500 superyachter. Årets nyhet skal visstnok inneholde mange nye finesser, og vi lover våre lesere en reportasje fra båten.