Boot 2023:

KORT OG HØY: Bast Cortina 480 Cabin er ikke direkte pen, men kan levere mye båtglede på få fot og til en rimelig penge.

Tilbake til start med Bast Boat

Den enkle, lille tur-fiskebåten er ikke død.

Publisert Sist oppdatert

I mylderet av stadig mer påkostede styrhusbåter velger polske Bast Boat å holde seg til grunnformelen. Og holder dermed samtidig prisene nede. Godt nede!

Lille Cortina 480 Cabin er - som navnet indikerer - 4,8 meter eller rett under 16 fot lang. Til gjengjeld er båten 2,12 meter bred og har ståhøyde ved styreposisjonen. Da blir ikke linjene elegante, for å si det på en barmhjertig måte.

Men praktisk? Åja. I forpiggen er det teknisk sett køyeplass for to personer, men takhøyden er kun 125 centimeter. Dette blir et digert stuverom og selvfølgelig et trivelig krypinn for barna når fisketuren tar for lang tid.

Maks antall personer er fire og båten har faktisk CE-kategori C, ikke D som en del andre småbåter. Produsenten understreker også at høye, trygge relinger er med på å gjøre båten svært barnevennlig.

ENKELT OG GREIT: Bast Cortina 480 Cabin leveres temmelig skrapt for utstyr, resten er opp til leverandøren eller kunden selv å velge.

480 Cabin veier 440 kilo og er dermed lett trailbar på enkle hengere, også med største motorvalg, som er 60 hestekrefter. Og så var det prisen: 9990 euro koster båten på messen i Düsseldorf. Da uten motor og videre utstyr.