DYRBAR LAST: En Princess X95 med en prislapp på 90 millioner norske kroner er fraktet fra Rotterdam for å bli vist frem til mulige kjøpere på Boot i Düsseldorf. Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann.

I morgen braker det løs

Transportetappen er tilbakelagt. Båter er fraktet fra alle verdens hjørner. De fleste på lastebiler, men noen beist også på skip. I morgen braker det løs i Düsseldorf. Verdens kanskje viktigste internasjonale båtutstilling åpner portene.

Publisert Sist oppdatert

Det har nærmest blitt en tradisjon at transportskipet Eemslift Hendrika legger ut fra Rotterdam på sine fire dager reise på Europas vannveier for å nå inn til «den rhenske metropolen» Düsseldorf med sin dyrbare last. Transportskipet er en kjenning også i Norge. Vi husker med gru påskedagene i 2021 da det samme skipet fikk kraftig slagside etter motorstans i storm på Stadhavet og drev uten mannskap og mistet deler av sin last, blant annet det grønne havbruksfartøyet «AQS Tor». Årets seilas på Rhinen gikk smertefritt.

RHINEN: Etter fire dagers transport på skipet Eemslift Hendrika blr dyrbar last satt på pongtonger og bragt i havn i Düsseldorf. Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann.

 220.000 kvadratmeter i 17 haller

Det er klappet og klart for båtfolkets internasjonale festuke. Lørdag åpner portene til de 17 hallene på til sammen 220.000 kvadratmeter hvor 1500 utstillere skal vise frem nyhetene. På Boot er alt samlet, de minste, de kuriøse, de interessante, de rådyre, de innovative, de nyttige, de rålekre, de morsomme, ja båter i alle kategorier og prisklasser. Her skal det kåres vinnere, her skal det prutes, signeres kontrakter og knyttes relasjoner. Båtmagasinet er selvsagt på plass for å rapportere om nyhetene - og for å ta pulsen; er det optimisme i et marked som befinner seg i en dyp bølgedal?

 Boot i Düsseldorf er verdens største yacht- og vannsportmessen. Den holder åpent frem til 28. januar.

LANDEVEIEN: Den norske nyheten CITO klarte seg bra på tilhengeren bak en bil på snøføyka fra Fredrikstad til Düsseldorf og er klar for Boot. Foto: Privat.
LANDEVEIEN: Den norske nyheten CITO klarte seg bra på tilhengeren bak en bil på snøføyka fra Fredrikstad til Düsseldorf og er klar for Boot. Foto: Privat.