Boot 2018 - bildespesial

BOOT DÜSSELDORF: Mer enn 1900 utstillere, fordelt på 16 haller, utgjør verdens største innendørs båtmesse.
AUDI-BÅT: Mye er hentet fra bil, og denne blir neppe noen bestselger i Norge.

Yngre publikum på Boot

247.000 besøkende fra 94 land ble fasiten for Boot 2018. Flere yngre går på båtutstilling, og optimismen er tilbake i bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf

Boot kaller seg verdens største innendørs båtutstilling, og den blir stadig mer internasjonal. I år var 1923 utstillere fra 68 land på plass fra åpning 20. Januar til dørene stengte i går kveld.

Båtliv møtte mange nordmenn i de 16 utstillingshallene, men flest tilreisende kom fra Nederland, Belgia, Sveits, Italia, Østerrike og Frankrike, melder messeledelsen.

I alt 247.000 besøkende fant i år veien til Boot, sammenlignet med 242.000 i fjor. Ifølge en pressemelding fra Boot har det funnet sted et generasjonsskifte. Snittalderen på årets besøkende er lavere enn den har vært på mange år.

Nybåtsalget vokser

­–Vannsportbransjen er i sterk vekst. Hele den maritime industrien nyter godt av de gode konjunkturene i Europa. Båtbyggerne forventer en kraftig vekst i nybåtsalget. Nå selges det flere større båter, både motor- og seilbåter, sier sjefen for det tyske båtbransjeforbundet, Jürgen Tracht i pressemeldingen.

Luksusbåthallen (hall 6) var fylt til randen av store og dyre båter, og de velstående båtkjøperne legger vekt på avansert elektronikk og gjennomført interiørdesign, meldes det fra Boot. De store seilbåtene og katamaranene trakk også mye folk. Beach World i hall trakk hele 110.000 besøkende som ville se show og prøve vannleker, ifølge informasjonsavdelingen på Boot.

Les også: Princess gir lyd fra seg

Båtliv har lagt ut en rekke nyhetssaker fra Boot 2018, og vi vil fortsette å legge ut saker i dagene og uken som kommer. Vi har tatt mange 360-graders bilder av spennende nyheter, som gjør det mulig å se seg rundt i båtene på dataskjermen.