Boot 2019:

Viknes-karer på Boot 2019: Gisle Sivertsen, Rory Coase og Kristian Sivertsen,

Ingen dagen derpå for team Bakarvågen

Glade askøystriler henger ikke med hodet til tross for at Skilsø 39 Panorama ikke nådde helt til topps i konkurransen om å bli årets motorbåt 2019. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi vant ikke konkurransen, men vi har faktisk fått solgt en 39 Panorama til Nederland og dessuten knyttet mange gode forbindelser. Nominasjonen alene har gitt super uttelling, sier båtbygger Kristian Sivertsen.

Les Båtlivs test av Skilsø 39 Panorama (krever innlogging)

Tidligere har Askøy-produsenten solgt Viknes-merkede båter til kontinentet, men det har vært mindre eksport av Skilsø-serien. 

Stor ære å bli nominert

– Det var en stor ære bare å bli nominert. Da får det heller våge seg at vi ikke vant, sier Sivertsen, som har tatt turen til Boot Düsseldorf sammen med bror og båtarkitekt Gisle og verftets britiske båtarkitekt, Rory Coase.

– Vi var naturligvis til stede under prisutdelingen lørdag kveld. Da gikk det for fullt opp for oss hvor stort dette er. Her var det firmaer med tusenvis av ansatte og hundrevis av konstruktører. Da er det moro å komme fra en liten bedrift i Bakarvågen og hevde seg såpass godt med en typisk, nordisk turbåt.

Les mer om årets prisvinnere (krever innlogging)

– Kunne dere gjort noe annerledes for å kommet høyere opp?

 – Det er klart at det hadde vært en enorm fordel om båten hadde vært på messen, men det var umulig å få til. Og selv om norsk båtpresse har skrevet mye pent om Skilsø 39 Panorama har det ikke vært så stor interesse fra utenlandsk presse, medgir Kristian Sivertsen.

Akkurat dét kan kanskje endre seg etter helgens kåringer. På den tyske messen er det med stort og smått 1500 båter og en tilsvarende kamp om oppmerksomheten. Men de færreste klarer å bli nominert til de viktige bransjeprisene og nominasjonen gjør at båtfabrikken utenfor Bergen har pirret nysgjerrigheten, både for Skilsø og for den internasjonalt mer kjente Viknes-serien.

 

NOMINERT: Skilsø 39 Panorama.