Kjørelys eller ikke?

På kontoen for mulige «design trumfer fornuft»-varianter ved Yamarin 81 Day Cruiser kommer i første rekke kjørelyset i baugen

Publisert Sist oppdatert

Er baugen det rette stedet å plassere en kraftig, flush-montert lampe? Vel er det en fenderlist over lampen og en gummibuffer i underkant av glasset, men loven om at det som kan går galt vil gå galt, gjør at båten aldri gå legge til kai med baugen først.

Les mer om Yamarin 81 Day Cruiser

Saken blir ikke bedre av at Yamarins representanter på Boot 2016 i Düsseldorf begeistret fortalte at det enormt sterke LED-lyset faktisk er ment som kjørelys i mørket, ikke kun som en assistent ved ankomst til kai eller for å sjekke eventuelle gjenstander i vannet.

Etter Båtlivs mening er forsiktig bruk av lys, god kunnskap om navigasjon og sjømerker, skikkelige lanterner og godt nattsyn langt bedre sjømannskap ved mørkekjøring enn individuell flombelysning av de nærmeste par hundre meterne foran båten.

Hva mener leserne om dette? Er kjørelys en ekstra sikkerhet for trygg ferd eller er Yamarins kjørelys en egotripp som aldri bør bli akseptert?

Les mer om Yamarin 81 Day Cruiser

Si din mening om kjørelys i diskusjonstråden under eller på Båtlivs Facebookside