Ganz Evolution 7.7

Spacet båtkalesje

VIDEO: Skulle en film for et halvt århundre siden vist hvordan en båtkalesje ville se ut i 2016, da er trolig sveitsiske Ganz nær svaret.

Publisert Sist oppdatert

Taket lukker og tilpasser seg etter behov. Sveitsiske Ganz Boats tar kalesje til en ny æra med deres nyeste løsning. Kalesjen åpnes og lukkes elektrisk, og den består av avrundede pleksiglass. Vi snakker med Davor Panarese fra Ganz Boats som gladelig demonstrerer løsningen for våre lesere (se video). Han forteller at kalesjeløsningen er under utvikling, men den er ikke er helt klar ennå. I fremtiden kan den kontrolles med en smarttelefonen. På båten, som er en Ganz Evolution 7,7 er det også en annen løsning vi aldri har sett på båt før.

Solseng med regnsensor

Akter på båten er det en solseng, og Ganz har tenkt ut en løsning om det begynner å regne.

– Vi har jobbet hardt med det, og begynner endelig å nærme oss en løsning. Altså, vi kommer med en solseng som lukker seg når det begynner å regne. Det har ikke vært lett, men nå har vi snart en solseng som fungerer med regnsensor, sier en entusiastisk Panarese.

Den 7,7 meter lange båten selges også uten disse futuristiske løsningene. Prisen for en ordinær båt er fra 142.000 euro. Elektrisk kalesje i pleksiglass koster nesten 15.000 ekstra, nærmere 150.000 kroner. Og solseng 9000 euro, men det er foreløpig uten regnsensoren.

Ganz Evolution 7,7

plantegning

Lengde: 7,7 m

Bredde: 2,5 m

Vekt: 2700 kg

Motor: 350-650 hk

CE-kategori: C