Ny nederlender i Norge

Europas største produsent av bobåter i stål har fått norsk forhandler.

Publisert Sist oppdatert

– Etter en lang prosess, og flere års leting etter denne typen båt til oss selv, har vi nylig inngått et forpliktende samarbeid med Linssen Yachts i Nederland. Linssen Yachts har ikke vært tilgjengelige i det Norske markedet de siste ti år, forteller Kjell Matzow i Linssen Yachts Norway.

 Han forteller at Linssen er en familiebedrift, og at de er svært interessert i å få innpass i Norge. – Vi kommer til selvsagt til å vise frem Linssen i Norge på messer fra neste år, sier Matzow.

Stål

Båtliv har for et par år siden vært på besøk hos nederlandske båtprodusenter, deriblant Linssen Yachts. Vi skrev den gang at Linssen lager det som må kunne sies å være tradisjonelle Nederlandske stålbåter, og de er desidert størst i Europa på de typene de lager. I motsetning til de fleste andre yachtverft der nede har de stort nok volum til å gjøre alt selv. Her bygges båter på samlebånd, effektivt styrt av Linssens eget produksjons- og logistikksystem.

 Les også: Kremen av nederlandske yachter

Noen år tidligere brakte vi en reportasje om vintertur med Linssen Grand Sturdy i Tjøme-skjærgården. Båtens eier hadde mange i år seilt Colin Archer-skøyte. Sommeren 2009 testkjørte han en Linssen Grand Sturdy, samme dag som et voldsomt uvær førte til at tankeren «Full City» forliste ved Langesundfjorden.

– Da oppdaget jeg hvor gode sjøegenskaper denne stålbåten har. Jeg var vant til en dyp og langkjølt skøyte og var litt skeptisk til den grunne stålbåten, men motforestillingene forsvant i de krappe bølgene, forteller Helge Johnsen.

Les også: Båtliv i vakkert vintervær