Bombealarm på boatshow

Publisert Sist oppdatert

 En gjenglemt veske skapte terrorfrykt på Europas største flytende båtmesse denne uka.

 630 båter, de største i hundremillioner kroners klassen, er for tiden samlet i Cannes. Cannes Boat Show er Europas største flytende båtmesse. Mer enn 50.000 besøkende finner veien til utstillingen, der alle verdens ledende båtprodusenter stiller ut nyhetene sine.

Ferretti, Azimut, Riva, Sunseeker, San Lorenzo, Chris Craft, Beneteau Monte Carlo, Jeanneau Prestige, Arcadia, Princess, Swan og Windy. Båtverdens mest ikoniske merkevarer ligger fender til fender og glinser om kapp i den stekende sola. Her skinner det i rustfritt stål, polerte skutesider og lakkerte akterdekk.

–      Cannes Yachting Festival er stedet for de vakreste yachtene, de mest respekterte verftene og de mest anerkjente båtmeglerne i verden, skriver arrangørene på hjemmesiden. Her deles det ut priser, ikke bare til de flotteste båtene, det er også en pris til den mest elegante kvinnen.

Men messen fikk en uønsket start i år. En person hadde satt igjen en veske på messeområdet. Eieren ble etterlyst over høytaleranlegget. Da ingen eier meldte seg, kom frykten for terrorbombe, og politiet ble kalt inn. Arrangørene valgte å ikke alarmere omverdenen mens undersøkelsene pågikk, men ifølge en av PR-medarbeiderne på utstillingen, la hans team kriseplaner.

Det viste seg at vesken ikke innehold noen bombe, men Frankrike har de siste årene vært hardt rammet av terrorangrep. En utstilling som samler mange av verdens rikeste mennesker, kan være et fristende mål for antivestlige terrorister.