GLOBETROTTERE: Ekteparet Jennifer og James Hamilton har bodd i sin Nordhavn 52 over hele verden siden 2010.

Har reist jorda rundt i ni år

I 2012 forlot ekteparet James og Jennifer Hamilton hjembyen Seattle med sin Nordhavn 52 «Dirona». Målet var å se verden. Så langt har de vært på tur i ni år. Motoren har gått 11 000 timer – og de har ingen planer om å gi seg med det første. Nå er de i Norge for andre gang.

Publisert Sist oppdatert

- Selv om både Jennifers og min familie hadde båter, var det ikke før vi kjøpte vår Bayliner 4087 ny i 1999 at vi ble fullstendig hektet på båtlivet. Vi ble dratt inn i denne livsstilen i en utstrekning som gjorde at vi har solgt alt som ikke får plass ombord, og vi kan ikke tenke oss et liv uten en båt, forteller James.

James og Jennifer Hamilton er begge suksessrike programvareutviklere med bakgrunn blant annet fra Microsoft, IBM og Amazon. James er vice president og sjefsutvikler i Amazon Web Services, og pendlet før pandemien mellom båten og USA flere ganger i året. Nå er et ett år siden de var i USA sist, men «Dirona» er både hjem, kontor og transportmiddel. For øyeblikket ligger de i Farsund, men planen er sannsynligvis å utforske Østersjøen for andre gang i løpet av våren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER