Voksne gutter gira på Fjordling

HEKTA: Fire Fjordlinger samlet på Frier. Fra venstre Baard Buer, Lars Andernach Fredriksen, Jørn Vibeto og Jørn Buer.
HEKTA: Fire Fjordlinger samlet på Frier. Fra venstre Baard Buer, Lars Andernach Fredriksen, Jørn Vibeto og Jørn Buer.

Båten min: Fjordling 17 HT

I lav høyde over Frierfjorden i Porsgrunn kommer fire Fjordlinger. Bak rattet sitter gutter som er jevngamle med båtene – og helt hektet på klassikeren fra 1960-tallet.

Publisert Sist oppdatert

- Det er fasongen, utseendet og fartspotensialet. At et så kort og lite skrog oppnår sånne hastigheter, strider mot all sunn fornuft. Dette er et leketøy for forvokste guttunger, sier Baard Buer (54), som nylig sjøsatte leketøyet sitt etter 350 timers renovering.

Kultbåt

Da Norges mest kjente konstruktør gjennom tidene, Jan Herman Linge, konstruerte Fjordling 17 tidlig på 1960-tallet, ble den en stor suksess. Bare i skjærgården rundt Stockholm anslår man at det finnes rundt 1000 Fjordlinger, og de siste tyve årene har båttypen fått kultstatus også her i Norge – mye takket være et sterkt miljø i Tvedestrand og ildsjelen Vegard Nordahl Arnesen fra Porsgrunn som startet og driver et forum for Fjordling-entusiaster på Facebook. På brygga på Herøya i Porsgrunn møter vi fire karer som har kastet lengselsfulle blikk etter Fjordlingen siden guttedagene – og som samtlige har gjort drømmen til virkelighet i voksen alder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS