Praktisk: Vinteropplag

VEDLIKEHOLD: Når du leverer båten i opplag må du selv sørge for å ha oversikt over nødvendig vedlikehold som ønskes utført.
VEDLIKEHOLD: Når du leverer båten i opplag må du selv sørge for å ha oversikt over nødvendig vedlikehold som ønskes utført.

- Vedlikehold må bestilles!

Mange båteiere velger å la profesjonelle aktører ta seg av båtopplaget. Å levere nøklene på høsten og glemme båten noen måneder, kan være fristende. Men selv om båten står lagret innendørs i en hall, blir den ikke automatisk som ny i løpet av vinteren.

Publisert

Vi har gått i den fellen selv: Levert båten i opplag på høsten, og glemt å be om at diverse vedlikehold skal utføres. Å komme med bestillingen på motorservice, batteribytte, skifte av skroggjennomføring og reparasjon av radaren i april blir som regel en dyr og heseblesende affære. Rådet fra tre profesjonelle aktører som vi har snakket med, er derfor entydig: Skaff deg en oversikt over hva slags vedlikehold du vil ha utført, og bestill det gjerne på høsten. Og – erfaringsmessig slutter ting å virke av seg selv når det ikke er i regelmessig bruk. Det kommer ofte som en overraskelse på våren.

Et rederansvar

- Hvis kunden ikke spesifikt har bestilt en tjeneste, så er det ikke automatikk i at det blir utført, sier Morten Nordli Nilsen hos Wector Yachting AS, og fortsetter:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS