Førsteinntrykk: NB 29 Pro

MOTOR: Motorinstallasjon er med aksling. I prøvebåten står en Yanmar 295 hk. Her er motorkassen tatt bort. Installasjonene er fornuftige og ryddig.
FØRERPLASS: Båten vi har sett på er med mellomstort styrhus. Da er det fire sitteplasser. To separate, komfortable stoler ved førerplass og en benk for to i akterkant av styrhuset. Det er integrert toalettrom i styrhuset, med inngang fra akterdekk.
GJENSYN: Egentlig er dette mer et hyggelig gjensyn enn en nyhet. NB Marine rakk bare å produsere én 29 Pro før de gikk konkurs. Nå er produksjonen tatt opp igjen.
PRODUSENTEN: NB 29 Pro blir produsert av Ekren Fiskeri. Om bord ser vi Norvald Ekren. Han har lang erfaring med båter og er også fisker. Erfaringene har han tatt med seg i videreutvikling av båten.

Proffbåt som egner seg for hobbyfiske

NB Marine rakk bare å produsere én 29 Pro før de gikk konkurs. Nå har ny aktør tatt opp igjen produksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det er Norvald Ekren i Ekren Fiskeri som har startet nyproduksjonen. NB 29 Pro ble i sin tid utviklet med tanke på proffbruk, men den kunne tilpasses fritidsbruk. Ekren er opptatt av å videreføre det som var grunntanken med båten. NB 29 Pro kan tilpasses en rekke formål. Skroget er basert på den velprøvde NB 870. Den kan leveres med flere styrhus-alternativer, hvor mellomste og største nok er det som er mest aktuelt for fritidsbruk.

EKREN FISKERI SIKRET SEG PRO

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER