Flipper 640 SC

Flipper 640 sc i fart.
FØRERPLASSEN: Skipperen sitter midt i båten og disponerer en komfortabel arbeidsplass. Eneste minus er faktisk forvrengningene i sidefeltet.
PRAKTISK: Kalesjen er ikke vakker, men unektelig praktisk for norske forhold.
GARASJE: Designer Espen Thorup demonstrerer båtens lure løsninger. Legg merke til de fine gjennomgangene i akterspeilet.
SOLDEKK: Det er god plass i baugen på Flipper 640 SC.

Fin dagsturbåt til en kvart million

En praktisk bruksbåt bør helst se bra ut, og må oppføre seg fint i vannet. Denne kombinasjonen er det ikke alle som får til, men Flipper har lyktes med 640 SC.

Publisert Sist oppdatert

Bella-konsernets Flipper-seksjon har et finmasket utvalg spreke, sportslige småbåter i størrelsesklassen 600 – 680 centimeter. Faktisk leverer Flipper hele åtte modeller i dette segmentet, basert på tre hovedskrogtyper. Samtlige er tegnet av den norske designeren Espen Thorup, som har høstet mye ros for sin moderne tilnærming til klassisk finsk familiebåtutforming.

Som sine nære søsken, Flipper 640 DC og Flipper 640 ST, har fjorårsnyheten 640 SC (Sport Console) et veldreiet, moderat sportsskrog med aggressivt, negativt spring. Men der de to andre båtene strengt følger klassiske krav om symmetrisk design og stil, har Flipper tatt en del ufinske sjanser med SC. Vi kjenner igjen mange elementer fra søsknene, som det sobre fargevalget som ikke står i fare for å virke umoderne på mange år, og de svært stramme, litt kantete innredningslinjene som gir inntrykk av at båtene er større enn de faktisk er. Men i motsetning til den retropregede HT-modellen og bowrideren 640 DC har den nye modellen fått asymmetrisk styrekonsoll og en kalesjeordning som er langt mer praktisk enn pen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER