Daycruiser spesial: Suvi 5050 SR Duo, 5700 SR CC og 5700 SR Duo

LANDSTEDSBÅTEN: 5050 har sitteplass til fem, og «trappeløsningen» gir meget gode ilandstigningsmuligheter også for småbarn og for de som er dårlig til beins. Merk at en Duo-utgave av 5050 nå er lansert.
Suvi 5050 SR Duo. Foto: Kari Wilén/Finnboat
FISKEBÅTEN: 5700 SC CC er som skapt for sportsfiskere som vil komme seg kjapt og trygt ut til fiskeplassene. Som på 5050 har båten «trapp» i baugen.
Suvi 5700 SR CC. Foto: Kari Wilén/Finnboat
FAMILIEBÅTEN: 5700 Duo har bedre sitteplasser enn CC, og med kalesje på plass er dette en flott, liten familiebåt.
Suvi 5050 SR Duo. Foto: Kari Wilén/Finnboat
PLASS: Det er mange gode stuverom i båtene.
LITT LUKSUS: Disse fenderholderne er så vidt vi kan se av prislisten ekstrautstyr.
FIN PLASSUTNYTTELSE: Dobbeltkonsollbåtene fungerer godt, men plastvinduene forvrenger synsbildet og bør heller ikke kombineres med vindusviskere.
EKSEMPLARISK: Det er meget lett å ta seg i land fra baugen på disse båtene. Bildet viser 5700 SR Duo, med sittepute i front. De to andrebåtene har «trappetrinn» forut.
BRED: Åpningen mellom konsollene er rikelig bred for lett gjennomgang.
HISSIG: 5700-modellen har skarp baug og lav hekk. Båten ser ut som en liten folkesportbåt. Ogtross moderat motor oppfører den seg slik også. Dette er trygge, men lekne båter.
RØFF: Enklere blir det ikke, men konsollarrangementet fungerer.

Røffe, billige & utrolig velkjørende

Kan du gi avkall på elegant innerliner, polstrede seter og glatte flater? Da vil finske Suvi gjerne tilby deg en serie sportslige, sjøsikre og romslige båter til en bortimot suveren pris.

Publisert Sist oppdatert

Suvi er et billigmerke, men båtene er langtfra skranglete klaskebøtter fra ukjente bakgårdsprodusenter. Båtbygger Termalin Oy er eid av Konekesko Oy, samme konsern som produserer Yamarin. Det er dermed ingen grunn til at Suvi-båtene skal være underlegne prestisjemerket Yamarin når det kommer til sikkerhet og soliditet, selv om finish og utstyrsnivå er av et helt annet kaliber.

5700 SR er Suvi-fabrikkens største modell i et utvalg på vel 20 skjærgårds-jeeper, landstedsbåter og robåter. Båten måler nesten 19 fot, men går likevel som et skudd, med relativt små motorer. Oppskriften har vært å ta det nydelige skroget fra Yamarin 56 SC, dumpe innerlineren og andre «unødvendige» deler og gi blaffen i at den innvendige finishen dermed blir temmelig rustikk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER