TG 5.9

TG 5.9
TG 5.9
SOLID: Vindusviskere på parallellarm.
SPARTANSK: Ingen luksus i TG 5.9, men det nøkterne interiøret kler båten.
GOD ARBEIDSPLASS: Styreposisjonen er fin, med en god stol, bra ergometri og skikkelig fortstøtte.
FØLGER OPP: Navigatørplassen er komfortabel, men vi savnet skråplan for beina. Dekselet til det lille stuverommet sitter utsatt til.
DIGER LUKE: Finnene liker takluker og TG følger lojalt opp hjemmekundenes ønsker.
UTEPLASS: Fordekket er prioritert på denne senterkabinbåten, men akterdekket har faktisk grei plass til to hobbyfiskere.
GOD PLASSUTNYTTELSE: TGs enkle akterdekkløsning frigjør mye plass.

Ekte sisu på 19,5 fot

NAUVO, FINLAND: Det er umulig å mislike TG. De som krever raffinert design og finslepet eleganse, snur seg neppe etter båtene fra Freja Marine, men alle som ser etter ærlige bruksbåter med førsteklasses sjøegenskaper, bør vite at dette verftet pleier å levere varene.

Publisert Sist oppdatert

Freja Marine er fortsatt relativt lite kjent i Norge, men i Finland nyter familieverftet stor respekt og Freja har nå fått en fast, norsk importør.

I 2010 lanserte Freja den fine Alfa-modellen, en rask og relativt påkostet båt. Nybåten 5.9 har visse linjetrekk felles med Alfa, men deretter er det slutt på den «nye tiden». Her følges tradisjonene, det er tydelig at TG 5.9 strengt talt er en grundig oppgradert etterfølger til velprøvede TG 5900: Litt rundere, mer forfinet og elegant, kabinen er noe romsligere, dørene litt større, og et mylder av enkeltdetaljer er oppgradert, men noen revolusjon snakker vi ikke om. Inngangsmodellen fra Freja er og blir en robust, praktisk senterkabinbåt, basert på finnenes lange erfaringer med slike båter. «Hvorfor forandre et konsept som fungerer», må båtbyggerfamilien Gustafson ha tenkt da den nye båten ble utviklet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER