MAJESTETISK: Clipper 36 er en båt med substans, men luksusen koster ikke mer enn enn «vanlig», stor familiecabincuiser i øvre prisleie.
TEAK I LANGE BANER: Snekkerarbeidene er flotte, selv om langbenken på styrbord side i grunnen ikke er så veldig funksjonell. En vanlig U-sofa er å foretrekke. FOTO: Clipper
RYDDIG OG ROMMELIG: Maskiner, aggregater og servicepunkter er pent installert og lett til-gjengelige for service og vedlikehold.

Test: Clipper 36 Sedan: Den godmodige kjempen

I sommer fikk Båtliv tilbringe nesten en uke om bord på en Clipper 36 Sedan, og etter flotte dager med ruslefart gjennom Ryfylke og opp til Sunnhordland var det med vemod vi ga fra oss nøklene til båten.

Publisert Sist oppdatert

Clipper 36 Sedan er en førsteklasses familiebåt, teknisk og håndverksmessig bygget etter utsøkte standarder. Modellen er økonomisk i drift og lettkjørt, og når man først blir vant til den lave gjennomsnittsfarten, viser det seg fort at sju-åtte knop er svært komfortabelt.

Skrogfart er også barnevennlig, gir minimalt med støy, og gir ikke minst god tid til navigering og forberedelser før passasje av kronglete og tra! kkerte farvann. Supplér med bra sjøegenskaper tross stor høyde og bredde, og den i praksis nesten 42 fot lange båten står frem som en vinner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER