Solvik 22

SPEEDSJEKTE: Solvik 22 kan både være speedsjekte og runabout i én og samme båt. Går godt gjør den i hvert fall.
SOLVIK 22
SOL I BLIKKET: Slik skal man nyte sin Solvik, mener gründer Pål Vedner, som sammen med Øystein Jaer har jobbet frem ideen og konseptet Solvik.
LINJER: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Syrefaste beslag, innebygde lanterner og en håndlaget fenderlist.
STIL: Motorkassen fortsetter i en stor solseng som ved enkle håndgrep blir til vanlige langs-gående benker.
FENDERHOLDERE: De avtagbare fenderholderne er selvsagt tatt frem spesielt for denne båten.
DETALJER: Det er mange små stuerom til å legge fra seg verdifulle saker i.
VÅT DRØM: Vår testbåt var noe tung i forskipet, og til byggenummer to har man lagt inn en ekstra steglist og fjernet mange kilo.

Med sol i hjertet og Jaguar i tankene

Solvik 22 handler om to menns vilje til å skape noe helt nytt av alt det gamle. Båten er blitt en heldig og vakker blanding av Sørlandets berømte kogg og1920-tallets runaboats. Men la deg for all del ikke lure av utseendet. Dette er dama som garantert gir næring til nye overraskelser og våte drømmer.

Publisert Sist oppdatert

Det vil aldri være vår intensjon å fremstille Solvik 22 som en klisjé, men var det en sang vi ble sittende og synge på da vi var ute og prøvekjørte denne merkelige, men vakre skapningen, så var det «Sol ute, sol inne, sol i hjertet, sol i sinnet, sol bare sol». Men det var så lenge vi holdt ruslefart og solnedgangen i septemberkvelden fortsatt kunne avgi en smule varme.

Under motorkassen visste vi at det satt 107 veltrimmede hester, som mer enn gjerne ville vise hva de dugde til. Og med ett var både sangen og varmen som blåst bort fra virkeligheten. Med ett trykk på gass-spaken ble den lidderlige bolledamen med ett forandret til et villdyr som løftet barmen og blottet seg for omverdenen. Plutselig dirret knopmåleren på 25 knop, og rorkulten gikk fra å være en hyggelig styrepinne og flaskeåpner til å bli en formidabel fysisk utfordring.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER