Yamarin 80 DC

FLAGGSKIP: Yamarins 80 DC er først og fremst en kjøremaskin. 50 knop er ikke noe problem for denne båten.
PLASS TIL Å BADE: Den gedigne Yamaha-motoren blir faktisk ikke så stor når den kommer på hekken av denne båten. Her er det god plass til å hoppe i havet.
TRANGT: Til å være en åttemeters båt, er ikke plassen under dekk stor. Man får litt krypfølelse når man entrer luka ned til kabinen.
GODT GJEMT: Alt er ryddig og ordentlig tilrettelagt i Yamarin DC 80. Vi fant det likevel ganske merkelig at brannslukkeren lå gjemt under en benk bak i båten, og det trekker ned på poengene. Her bør man tenke nytt.
GREIT NOK: Pantryseksjonen er ikke stor, men vil kunne fungere på en helgetur.
SPISEPLASS: Herlig og dyp sitteplass bak. Trygg for ungene og behagelig stor nok til et lite middagsselskap (catering) i solnedgangen.
TRANG KABIN: Og noe lavt under taket. Doen står i en egen boks rett ved siden av hodeputa.
PLASS TIL PLOTTER: Førerplassen er grei, men vi savnet bedre sidestøtte i stolen. Plotteren har en sentral og godt synlig plassering.

Kjøremaskin, basta!

Yamarins nye 80 DC er ikke bare flåtens flaggskip, den er en usedvanlig god kjøremaskin også. Med Yamahas V8 monster-motor på hekken er dette båten for deg som har erfaring og liker en aktiv kjørestil.

Publisert Sist oppdatert

Yamarin er et av Skandinavias mest solgte båtmerker. Vi har kjørt både liten, medium og nå til slutt den største DC-80, og skjønner meget godt hvorfor disse finske båtene er så populære. Båtene utmerker seg først og fremst for sitt gode håndverk og som sikre sjøbåter. Det er fra vannlinjen og ned disse båtene imponerer mest. En relativt dyp v-bunn, med et godt avstemt akterskip, gjør at de sitter som klistret til underlaget selv i meget høye hastigheter. Vi snakker da fra 40 knop og oppover.

Yamarin kan sine skrog. De er kanskje blant de beste i Europa når det gjelder fritidsbåter beregnet på den vanlige båtkjøperen. De er trygge og stabile i alle fartsområdene. Med stor nok motor blir planingsterskelen eliminert til et minimum. Båtene er forutsigbare, og vi opplevde ingen overraskelser under vår prøvekjøring.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER