Prøvekjørt: Paragon 31

Svenske-ekspressen

Med Paragon 31 tar Nimbus sjumilssteg opp mot de tøffeste i klassen, og sjelden har vi krysset av så mange høye tall på testskjemaet som denne gang. Heng med om du våger å bli bløt, for her går det i 30 knop selv om sjøene tilsier snekkefart.

Publisert Sist oppdatert

Vi tusler ut havnebassenget ved Nimbus-verftets hovedbase på Långedrag i Gøteborg. Vår medpilot Jonas Göthberg har tatt turen mange ganger før. Han kjenner skjærgården som sin egen lomme, og anbefaler en rute som til slutt tar oss ut i Skagerakk. Det er meldt 10-12 sekundmeter i den ytre skjærgården, så vi er forberedt på en prøvekjøring med mye sjø og uberegnelige bølger.

Sånn ble det også, og inntrykket vi sitter igjen med er at Paragon 31 tåler det meste. Selv på flybridgen sitter du brukbart, selv om sjøen går hvit rundt deg. Men som mange andre kraftplugger med forholdsvis dyp v-bunn og lite bæreflate, kaster den mye sjø opp i båten når den kjøres tøft i motsjø. Det er likevel viktig å presisere at vi stiller høyere krav til denne 31-foteren enn vi ville gjort til en ordinær fritidsbåt. Paragon selges som en tøffing, og da kjører vi den som om den er det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER