Prøvekjørt: Hydrolift S-24 Diablo Edition

DYNAMITT: Sammen er vi dynamitt, jeg og den røde innbyggeren fra helvete. 70 knop på vannet måtte jo gå galt. Hydrolift S-24 Diablo ble en enorm opptur med kjøreegenskaper i verdensklasse.

Stevnemøte med djevelen

Når du flyr av gårde i 70 knop skal det ikke mye båterfaring til for å tro at nå - nå går det til helvete ganske straks. Men ikke i Hydrolift S-24 Diablo Edition. Vi har testet Bård Ekers eget spesialbygde karbonleketøy.Tekst og foto: Frode Pedersen4 sider i Båtliv 8/09

Publisert Sist oppdatert

Uttrykket bakoversveis får en ny mening når du gir gass i Hydrolifts nye S-24 Diablo Edition. Det høres ut som oppløpet på Øvrevoll når de 500 hestene slippes løs. En enorm bassrumling går over i et stabilt drønn, og 50 knopstreken passeres i løpet av 12 -15 sekunder.

Vi har kjørt mer akselerasjonsvillige båter enn dette, men ingen i denne størrelsen kan sammenlignes med kjøreopplevelsen vi fikk denne gang. Her føler du at det er du som har kontrollen hele veien opp mot toppfart. Den lystrer hver liten forandring på rattet, og bare en touch på drevtilten, så legger den seg eller reiser seg akkurat de få centimeterne som skal til for at skroget skjærer perfekt. Uttrykket «sportsbil på sjøen» har vi jo brukt flere ganger i Båtliv. Nå gikk det plutselig opp for oss at det er først etter denne prøvekjøringen vi kjenner uttrykkets egentlige mening og dybde.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER