TEST: Viksund 535 vs. 635

Klassikerne kommer

Viksunds båter i størrelsesklassen 10-25 fot er snedige resultater av «resirkulerte» klassiske skrog, et asiatisk industrieventyr og kreative innspill fra en av landets mest erfarne båtbyggere. Resultatet er godt tilpasset et marked som trolig vil sette stadig større pris på rimelige, fornuftige bruksbåter.

Publisert Sist oppdatert

Kort sagt innebærer konseptet at Jostein Viksunds fabrikk på Sri Lanka bygger en håndfull skrogtyper basert på båtlegenden Bror Withs former – og hos Viksund Smallboat står Viksund-gründer og styreleder Erling Viksund for sluttbyggingen sammen med daglig leder Rune Heide.

Viksund Smallboat leverer i dag en lang rekke modeller med With-skrog; vi har prøvd hardtop-båtene 535 Combi og 635 Combi. Begge er Dromedille-basert, men skrogene er nennsomt tilpasset dagens tyngre firtaktere og høyere utstyrsnivå, blant annet er minstemann utstyrt med to «pølser» som stikker ut akter for å gi lengre vannlinje og mer bæring. Men de beste egenskapene fra Withs originaltegninger skal være i god behold, i likhet med utseendet: De runde linjene, den flate bunnen og profilene i båtsiden sladrer om oppgavet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER