Fjord 40 Open

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

100 timer i Fjord

Ove Ødegård Nilsen fra Åfjord i Trøndelag har alltid vært fasinert av båter. I fjor var han en av de første som bestilte den nye Fjord 40 Open. To måneder forsinket fikk han båten i sitt liv, og kjørte båten tøffere på de første 100 timene enn mange gjør med sin båt gjennom et helt liv. Vi ga ham oppdraget med å fortelle Båtlivs lesere om sine erfaringer.

Publisert Sist oppdatert

Om det var 40-årskrisen, god gammeldags fasinasjon for båt og sjø, samt at jeg likte konseptet Fjord 40 Open som gjorde at jeg tente på ideen, er ikke godt å si. Kanskje var det en kombinasjon av alt. Jeg visste da jeg så de første skissene av båten at denne måtte jeg se. Etter å ha lett på nettet bestemte jeg meg for å besøke båtmessene i Göteborg og i Oslo før jeg bestemte meg. Det måtte bli en Fjord 40 Open!

Jeg har alltid likt de enkle linjer og det minimalistiske uttrykk, både på hus, bil og båt. I tillegg ville jeg ha en åpen båt med mulighet for vind og vann i håret, men likevel stor nok til å overnatte i, og som i tillegg kunne gå lange strekk. På den måten kan man vel si at dette er en forvokst skjærgårdsjeep, noe som passer meg bra. Jeg ville ha en båt og ikke en campingvogn på sjøen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER