Coronet 240 DC

Klassiker i ny drakt

Tuco Yachtverft i Faaborg på Fyn har nå overtatt alle rettigheter til det legendariske navnet Coronet. Den første modellen fra verftet er 240 DC. Skroget er det samme som før, men innredning og overbygg er nytt.. |

Publisert Sist oppdatert

Det er mange år siden Coronet-båtene ble produsert, men nå er det igjen ny fart og det kommer ytterligere to modeller i løpet av kort tid. En 28-fots sport og en flybridgebåt kommer i 2007, mens en større 35-fots DC-modell er planlagt ferdig i 2008.

Fra starten i 1951 ble det voldsom fart på Coronet. Det var Ole Botved som startet firmaet og produksjonen foregikk i København. USA var et viktig marked i begynnelsen, men det tok ikke mange årene før man hadde et forhandlernett over hele verden. På det mest hektiske ble det bygget en Coronet 21 pr. dag. Gjennomført kvalitet og sjødyktige skrog var oppskriften til suksess. Og det hele gikk bare en vei – inntil oljekrisen rammet på 1970-tallet. Da gikk det raskt utforbakke for både Coronet og de fleste andre produsenter av motorkrevende båter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER