Prøvekjørt: Venus 20.

Spretten og snerten i skjærgården

Drømmen er igjen oppfylt for møbelsnekker Tor Oftebro. Han har realisert det som var hans båtidé fra 90-tallet. Denne gang en 20 fots skjærgårdsjeep som skiller seg ut i mengden med sin innovative design.

Publisert Sist oppdatert

I 2003 prydet hans første fullførte båt forsiden av Båtliv. Den gang var det en Venus 23, en daycruiser utenom det vanlige som har fått mange til å stoppe opp ved bryggekanten de tre siste årene. Nå har treåringen blitt en stolt storebror. Litt pussig egentlig, ettersom lillebror ble unnfanget på tegnebrettet først. Venus 20 ble tegnet på slutten av 90-tallet, men ble deretter lagt i en skuff mens daycruiseren Venus 23 ble bygd.

Vi er på Kilsund, litt nord for Arendal, samme dag som VM-racet. Fra marinaen kan vi ikke la være å legge merke til en grønn båt som nærmer seg, i følge med en mindre, lekker 20-foter, storebror og lillebror, Venus 23 og Venus 20. Begge gjør seg som blikkfang. Båtens far i den ene og kjøperen i den andre har tatt turen fra Mandal for å vise vidunderet til leserne av Båtliv. På denne strekningen har de bare brukt en time og 50 minutter. Når båtene nærmer seg og vi ser motoralternativet som er valgt til skjærgårdsjeepen skjønner vi fort at det også blir litt fart utenfor Kilsund.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER