Lexus vil realisere drømmer med nytt flaggskip

Flere bilprodusenter har kastet seg på båtmarkedet med varierende kvalitet. Lexus er allerede godt i gang, og sjøsetter neste år LY 650 som blir deres nye flaggskip.

Publisert Sist oppdatert

Lexus er Toyotas bilmerke for luksusbiler. I USA er Lexus det mest solgte merket for luksusbiler. Lexus kom på idéstadiet i 1983 da Toyota-sjefen Eiji Toyoda holdt et hemmelig møte. Han spurte om de ikke kunne lage en luksusbil som kan konkurrere med verdens beste. Etter møtet ble det startet et topphemmelig prosjekt, kalt F1, som står for Flagship 1. Lite ante de den gang at Lexus noen tiår seinere skulle få flaggskip i ordets rette forstand.

Startet i 1997

I 2017 ble Lexus Sport Yacht Concept avduket i Miami av toppsjefen i Toyota-kosernet. I konsernet er det en avdeling som heter Toyota Marine, som siden starten 1997 har lansert flere båter og motorer. De færreste har hørt om Toyota Marine. Det kan forklares med at  deres båter har vært beregnet for hjemmemarkedet, og til dels USA. Toyota Marine har laget sportsfiskebåter i 26 og 28 fot, samt cabincruisere i luksusklassen i størrelsene 31, 35, 37 og 45 fot. Disse er laget i helsveiset A5083 aluminiumlegering. Modellene drives av høyeffektive turbodieselmotorer som er basert på motorene i Lexus GX 300d (3,0-liters turbodiesel, 4-sylindre) og LX 450d (dobbel-turbodiesel 4,5-liters V8).

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS