NYTT: Navico med Simrad og B&G lanserer en rekke nyheter. Utstyret kommer nå også på Bavaria-båtene som har vraket Garmin.

Navico med nye prisgunstige plottere

Navico, men varemerkene Simrad og B&G slipper flere aktuelle produkter under messen i Cannes i neste uke.

Publisert Sist oppdatert
NYHETER: Rolf A. Fossumstuen avslørte nyhetene til Navico for pressen etter Båter i Sjøen.

Den viktigste nyheten er en kraftig oppgardering av billigserien av plottere. Disse går under navnet Go med Simrad-logo, og Vulcan med B&G-logo. Boksene er helt like, det er programvaren som skiller, hvor Simrads modeller er optimalisert for motorbåtbruk, mens Vulcan er for seilere.

Rolf Fossumstuen fra Navico brukte dagen etter båtmessen og fortelle om Navicos lanseringsplaner, et par dager de blir gjort kjent under messen i Cannes. 

Bedre skjermer

Go og Vulcan er «billig» plotterne til Navico. Disse mangler knapper, og har færre tilkoblingsmuligheter enn Evo og Zeus. Disse to plotteren ble lansert i tredje utgave i vinter. Go og Vulcan vil nå få samme skjerm som Evo og Zeus, skjermer med høyer oppløsning enn konkurrentene, noe som gir skarpere og tydeligere kart. De nye skjermene får også en større innsynsvinkel, og skal være enklere å lese med solbriller på.

Go og Vulcan kommer nå også i 12-tommers størrelse med pris rett under 25 000 kroner. 7-tommeren får ikke bare en skjermoppgradering, den blir også tynnere. Alle de nye modellene kan nå kobles opp mot radar.  Enhetene kan også brukes sammen med avanserte ekkolodd, samt har innebygget WiFi.

Med lansering av Go og Vulcan forsvinner den prisgunstige Evo2 og Zeus2.

Forbedret radar

Navico oppgraderer også sin åpne radar, Halo. Denne får nå doppler-funksjon, som gjør at objekter i bevegelse blir markert med farge på skjermbildet. Dett gjør det enklere å bruke radaren. Denne sikkerhetsfunkjsonen som både Garmin og Furuno kom med i fjor kjøpes som tillegg. 

Les alt om siste radarteknologi her. 

Flere nyheter

Navico har også i senere tid kjøpt opp Naviop som har spesialisert seg på digital switching, en løsning som kommer for fullt. Bavaria er en av produsentene som har valgt Naviop på sin C 57.

Navico tar kontrollen på strømmen, les mer om Naviop her. 

Videre har Navico lansert ny VHF, og en ny AIS. AISen er ikke av den nye klasse B-kategorien som er på vei.

LES: Ny klasse AIS på vei. 

De kommer også med en tracking-enhet som gjør at mange av båtens funksjoner kan fjernstyres, f.eks slå på varmen, eller sjekke dieselnivået. Du finner mer om GoFree Vessel her. 

Go/Vulcan 7 vil koste 8 500 kroner, mens 9-tommeren vil havne på 12 341 kr og 12-tommeren rett under 25 000 kroner.

OPPGRADERT: Vulcan og Go får en langt bedre skjerm etter oppgraderingen som nå lanseres.
CANBUS: Naviop gjør det mulig å styre alt det elektriske om bord fra en skjerm. Systemet er på vei til de største modellene fra Bavaria.