STORTINGSVALGET 2017

Lover flere båtplasser i Oslofjorden

Politikerne er rause før valget, og på KNBFs debattmøte om båtpolitikk var det flertall for flere båtplasser i Oslofjorden.

Publisert Sist oppdatert

Lokalpolitikere i Oslo og Akershus ønsker flere båtplasser i Oslofjorden. Sørenga, Filipstadkaia, Akershuskaia, Sollerud og strandsonen fra Vækerø til Lysaker ble ramset opp som mulige områder for nye båtplasser for landets mest folkerike fylker.

Fjerning av godsterminalen på Filipstad kan frigjøre arealer for båtplasser eller gjestehavn i Oslo Sentrum. Direktør Per-Arne Tuftin i Forum for Reiseliv påpekte at Oslo trenger en ordentlig gjestehavn for besøkende fritidsbåter fra utlandet.

I Oslo kommunes områdeplan for Bestumkilen er det planlagt 5000 nye boliger og 250.000 kvadratmeter næringsareal i den såkalte Fjordbyen Vest. Mange av båtfolkene på debattmøtet ville vite hva som da skjer med båtopplagsplassene.

Kun Frp ga klar beskjed om at de ville hegne om båtopplagsplassene på land i Bestumkilen. De øvrige partiene lovet at båtopplagsplassene ikke ville bli fjernet før det fantes et fullgodt alternativ. Sollerud var blant stedene som ble nevnt som aktuelt alternativ.

Helse

Arbeiderpartiets Anders Halse oppfordret de frammøtte til å benytte anledningen til å uttale seg om områdeplanen for Bestumkilen før den vedtas.

Bjørn Bakke i Frognerkilen Båtforening innledet med å minne om båtlivets mange gleder og store helsegevinster, og påpekte at opptil ti år ventetid på båtplass i dag berøver mange muligheten til å delta i båtlivet.

Det politiske panelet var enige med båtfolket om at båtlivets betydning for helse og velvære, og at flest mulig av befolkningen bør ha tilgang til sjøen.

På møtet ble det påpekt at ingen av de politiske partiene har noe båtpolitisk program. Båtliv har kartlagt partienes holdninger i en rekke aktuelle båtpolitiske saker for Stortingsvalget, og abonnentene har fri tilgang til alle artiklene.

BÅTPOLITIKK:

Politikerne vil beholde dagens promillegrense

Vil reversere vannscooter-regelverket

Ikke flertall for dieselavgift

Nei til nasjonale fartsgrenser

Står ved dagens promillegrense

Borgerlige ønsker mer politi på sjøen

Flertall for fritidsbåter i nasjonalparker

Laber interesse for småbåtregister

Vestpåbud kommet for å bli

Ap avgjør hurtigbåtsertifikat

Ingen mening om ansvarsforsikring

Delte meninger om vrakpant

Vil straffe lovovertredelser hardere

Dagens båtførerprøve består

Bli abonnent her