Bergenspolitiet velger eksotisk italiener
Bergenspolitiet velger eksotisk italiener

Bergenspolitiet velger eksotisk italiener

Hordaland politidistrikt har undertegnet avtale om levering av ny politibåt. Valget ble som tidligere antatt en 42 fots italiensk kevlar-rib med 1200 hester og en toppfart på over 60 knop.

Publisert

Det er Djupevåg Båtbyggeri i Norheimsund som formidler politiets leasingavtale med det italienske verftet FB Design srl, som med dette skal levere sin første båt på den norske markedet. Daglig leder Lars Djupevåg i Djupevåg Båtbyggeri AS satser på at den nye superbåten er klar i februar, og håper båten kan vises på vårens første båtmesse i Bergen før levering til politiet 1. mars.

Rib-en bygger på en skrogmodell som tidligere har gjort det skarpt i offshore-løp, og den italienske hurtigløperen skal erstatte politiets gamle Targa, som de siste årene har slitt med store tekniske problemer og nedkjørte maskiner.

Med en toppfart på over 60 knop kan den nye båten rope "arrivederci" til det aller meste som i dag finnes i Hordalands-skjærgården, men viktigere er det at en Fabio Buzzi 42 skal kunne marsje i 45 knop i opptil tre meter sjø.

Båten blir leid inn for 2,5 millioner kroner i året. Dette inkluderer alle forsikringer og driftskostnader unntatt drivstoff - til fradrag i leieprisen trekkes det 7000 kroner dagen om båten ikke kan brukes. Likevvel blir dette ingen billig fornøyelse for politikammeret, kontrakten med Djupevåg har en ramme på 12.5 millioner kroner - omtrent det dobbelte av hva båten koster i innkjøp. Dette forhindrer ikke at også andre uniformerte kunder har vist sin interesse:

– Også Agder politidistrikt har forespurt om en Fabio Buzzi. Jeg tror disse båtene kan være svært anvendelige, både innenfor politiet og forsvaret, sier Lars Djupevåg til Bergensavisen.

Powered by Labrador CMS