UHELL: MF «Ole Bull» er tatt ut av rute etter to uhell på en times tid.

Ferge skadet småbåter

Ikke alt gikk i dag formiddag etter planen for fergen «Ole Bull», som går mellom Breistein i Bergen og Valestrand på Osterøy.

Publisert Sist oppdatert

Først smalt «Ole Bull» hardt i kaien på Breistein-siden. En time senere sneiet fergen innom småbåthavnen i Valestrandvågen, der den traff sju båter. Minst en av båtene fikk store skader.

Eivind Hellesund i Vest politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at politiet har fått melding om at flere båter er truffet av fergen. En politipatrulje har snakket med fergemannskapet og forsøker å få fatt i båteierne. Også Sjøfartsdirektoratet er varslet.

Det er ikke mistanke om ruskjøring.

Oddvin Håland, som er teknisk ansvarlig om bord på fergen og styreleder i Osterøy Fergeselskap opplyser til avisen at «Ole Bull» nå er tatt ut av drift på ubestemt tid.

– Vi rekker ikke å gå som normalt denne uken, det kan jeg si med sikkerhet, sier styrelederen.

Osterøy Ferjeselskap drives uten offentlige tilskudd av lokalbefolkningen i kommunen. «Ole Bull» er et populært alternativ for reisende som vil ta snarveien over den smale fjorden mellom Bergen nord og tettstedene Valestrandsfossen og Lonevåg i stedet for å kjøre en flere mil lang omvei via fastlandsforbindelsen Osterøybrua.

RUTE: «Ole Bull» trafikkerer det litt over to kilometer lange strekket mellom Breistein og Valestrand. Det var småbåthavnen øverst til høyre i bildet som i dag ble truffet av fergen.