DOBBEL: To påhengere fra Evinrude, hver av dem på 200 hestekrefter, sørger for god fart.

Vil gjøre båtbensin billigere

Fremskrittspartiets stortingsgruppe vil gjøre båtbensin ca fem kroner billigere per liter ved å fjerne veibruksavgiften.

Publisert Sist oppdatert
BILLIGERE: Finanspolitisk talsmann Helge André Njåstad i FrP vil senke prisen på båtbensin.

Fremskrittspartiets (FrP) stortingsgruppe har sendt innspill til regjeringen om å fjerne veibruksavgiften på båtbensin, som sikkert vil glede mange båtfolk med bensinmotor.

FrPs finansfraksjon på Stortinget mener veiavgiften på båtbensin er uten begrunnelse, og mener derfor at avgiften må fjernes, heter det i en pressemelding fra partiets stortingsgruppe.

-  

– Vi har nå sendt innspill på at vi ønsker å fjerne veibruksavgiften på bensin for kjøretøy som ikke bruker veien. Det er helt ulogisk å betale avgift for slitasje på vei når man ikke bruker veien. Det er på tide å fjerne veibruksavgiften på drivstoff for båter, ettersom den ikke er begrunnet. Fremskrittspartiet mener at avgifter skal stå i forhold til tjenesten man får igjen. Altså er det helt naturlig å betale veibruksavgift når man bruker veien, sier finanspolitisk talsmann Helge André Njåstad (bildet) i pressemeldingen.

 

Fakta om veibruksavgift på bensin:

·       Fritidsbåter betaler i dag veibruksavgift for bensin, mens det er fritak for veibruksavgiften på båtdiesel.

·      Veibruksavgiften er begrunnet i bruken av vei.

·      Veibruksavgiften er på 5,17 kroner pr liter