Gir gass med Princess

Fra de gamle lokalene til NordWest på Orust vil båtbygger Benny Martinsson løfte Princess tilbake til gamle høyder.

Publisert Sist oppdatert

Salget har skutt fart for Princess Yachts West Sweden i år. 13 nye Princesser har den svenske veteranen solgt fiskalåret med regnskapsslutt ved utgangen av august i år. Ti av dem er solgt i Sverige og tre i Norge.

Omsetningen består av salg av både nye og brukte båter, og er tredoblet til 250 millioner svenske kroner, ifølge Martinsson. Båtliv treffer ham en tirsdagskveld mens han bukserer en 60 fots Princess (S 60) inn i opplagshallene der NordWest tidligere ble bygget.

Princess West Sweden ble etablert i 2015 og har nå agenturet på Vestkysten i Sverige og Norge, og i Danmark. Martinsson har kjøpt restene av Nye Norske Båtsenter i Bergen, mens Vollen Båtsenter har agenturet på Østlandet fra Halden til Kristiansand.

– Ambisjonen er å få Princess tilbake til gamle høyder, sier Martinsson til Båtliv. I glansdagene ble det solgt 35-40 båter i Norge, og han mener at det må være et mål å strekke seg etter.

Den engelske båtprodusenten er på offensiven igjen etter at det franske merkevarekonsernet LVMH, som står bak kjente luksusmerker som Louis Vuitton, Christian Dior, Moët & Chandon og Hennessy, kjøpte selskapet i 2008. I årene siden har franskmennene investert milliardbeløp i utvikling og nye modeller.

Se Båtlivs 360-graders visning av R35 fra Cannes her

Les også: Princess med vinger (for abonnenter)

Les også: Denne båten får mer inn inneplass enn andre båter (for abonnenter)

De to siste årene har investeringene gitt resultater. Ifølge Martinsson omsetter det engelske verftet i år for tre milliarder kroner, mens ordreinngangen nå er på hele ni milliarder kroner. Princess bygger båter i størrelsen fra 35 til 130 fot og teller 3000 medarbeidere i Plymouth sør i England.

Les også: Størst på verdens største messe