Ny langturbåt fra Beneteau

Beneteau Swift Trawler 47 er blant 2019-nyhetene som lanseres i løpet av høsten.

Publisert Sist oppdatert

Nye Swift Trawler 47 er den ideelle båten for lange turer med familie eller venner, skriver Beneteau i en pressemelding. 47-foteren er en ordentlig bobåt med tre store kabiner og to bad samt god plass i salongen og en gedigen flybridge (toppdekk).

Swift-trawler er som navnet tilsier en rask trawler,. Dette er en båttype som Beneteau har satset på de siste 15 årene, med økende popularitet, og verftet kan nå tilby fem modeller fra 30 til 50 fot. Båtliv testet for et par år siden lillesøsteren på 30 fot, som også er designet av MICAD og Andreani Design.

Les også:  Lekker sjøhytte med fart

Økonomisk

Båtene er såkalte halvplanere. Toppfart er ikke oppgitt i pressemeldingen, men normalt vil denne ligge rundt 20 knop, mens marsjfart er betraktelig lavere. Båtene går veldig økonomisk i hastigheter rundt seks til ni knop. Swift Trawler 47  er ustyrt med tanker som rommer hele 1920 liter diesel og 680 liter vann, som gir en lang rekkevidde.

Maks motor er doble 425 hk maskiner. Deplasement er snaue 20 tonn. Båten er klassifisert i CE-kategori B for 14 personer, noe som innebærer at den tåler tøft vær i opptil liten storm med fire meters bølger. (Det er svært sjelden at motorbåter plasseres i kategori A for havgående fartøyer som tåler all slags vær).

Les også: Alt om CE-merking

Swift Trawler 35

Hva båten vil koste, sier pressemeldingen ingenting om, men det blir nok en god del mer enn lillesøsteren på 35 som koster tre millioner. Swift Trawler 47 blir lansert på Cannes Yachting Festival i september. Båtliv reiser til Cannes for å formidle nyheter og delta i kåringen av Årets Motorbåt i Europa. Vi var også på plass på Boot i Düsseldorf i vinter, da Beneteau lanserte lillesøsteren Swift Trawler 35, og laget en reportasje med 360 graders bilder av båten.

Les også: Bobåt til tre millioner