Bryllupsseilas med hornmusikk

Monica og Thor Magnus traff hverandre i Skagen for to år siden, og giftet seg der i år. Paret bor i båt, selger solceller, og skal på langtur.

Publisert Sist oppdatert

Stavern

Vi traff det nygifte paret i Stavern i helgen, der de deltok på vårtreffet til Båtfolk på Facebook. Ekteparet Lie kom direkte fra Skagen, der de hadde giftet seg på Grenen et par dager tidligere.

Et stort banner med påskriften «just married» på siden av båten «The Pink Pearl», en Beneteau First 50,  etterlot ingen tvil om at her var det et nygift par på bryllupsseilas. De to traff hverandre i Skagen under Skagen Race for to år siden, og forlovet seg der for ett år siden.

Begge var båtboere, hun i en Hanse 355 som hun hadde hentet ny i Tyskland i 2014 og seilt hjem, og han i sin Beneteau First 50 fra 2006. I Skagen ble de forelsket, og havnet etter hvert i samme båt.

Miljø

Nå bor de i «The Pink Pearl» med skipshunden Pinky på Kongen i Frognerkilen i Oslo om vinteren, og i båten på Steilene om sommeren. 50-foteren byr på all komfort man kan ønske seg, og fungerer for tiden både som bolig og kontor.

Ekteparet har nemlig startet firmaet UniSun, som skal bidra til et mer miljøvennlig båtliv. Produktene er solpaneler og solfilm og batterier. Solpanelene kan limes på dekk eller sys inn i cockpittelt og sprayhood, og ekteparet samarbeider med en kalesjemaker som kan hjelpe til med å lage ferdig løsning for kundene.

–      Tanken er at folk skal kunne ligge i naturhavn uten å kjøre generator eller motor for å lade batteriene. Med solpaneler og litiumbatterier kan du holder instrumenter og kjøleboks i gang også uten landstrøm, sier de to.

 Langtur

Gründertilværelsen er samtidig et springbrett til en annen drøm, nemlig drømmen om langtur. De to har tenkt seg til Karibia, og kanskje enda lengre. Monica bodde deler av ungdommen på Grenada i de Små Antillene, der foreldrene hennes drev hotell, og lenger tilbake dit. Hun har sagt opp en god jobb som personalsjef for å leve ut drømmen med sin nyslåtte ektemann Thor Magnus. Kunder til firmaet vil de finne i havnene underveis, mener de to.

De nygifte fikk mye oppmerksomhet i Stavern, og et lokalt orkester spilte hornmusikk på brygga for paret (se video).