Boot 2019

Ny Kragstad ved roret

Familien Kragstad har preget båtbransjen i generasjoner, og nå styrer Torben Kragstad-skuta.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

På ustillingen Boot treffer Båtliv Sverre og Torben Kragstad, som står på standen til franske Beneteau.

Sverre Kragstad har solgt båter i mange årtier, og Kragstad AS har nå en rekke kjente merkevarer i sin importørportefølje. Denne omfatter foruten Beneteau, også Chris Craft, Boston Whaler og Delta, men det er særlig det franske merket familien setter sin lit til.

Torben Kragstad

Landsted

Torben Kragstad er kommet godt i gang med det nye året. Rett før jul solgte han en Beneteau MC5, som er en 50 fot lang flybridgebåt, til hele ni millioner kroner. I fjor kjøpte en annen kunde storesøsteren på 60 fot. Torben påstår at MC-serien ligger ca 30 prosent under Princess i pris, og dermed utgjør et prisgunstig alternativ i dette segmentet av luksuriøse motorbåter.

En kunde fra Nord-Norge er på vei for å kjøpe en MC 5 eller den nye Swift Trawler 47, som han vil ha liggende som flytende landsted på Østlandet. Storebror Kragstad mener han ser en trend i folk som velger flytende landsteder.

– En tysker kjøpte en 50-fot trawler fra oss i fjor. Han hadde aldri hatt båt før, men ønsket seg vekk fra tysk mas og ut i ren, norsk natur. Han har båten liggende på Killingen og flyr til Oslo så ofte han kan for å nyte livet på Oslofjorden. Han feirer jul ombord og nyttårsaften på akterdekket på Aker Brygge. Med Smart Home-system i båten kan han aktivere varme via mobiltelefonen fra Tyskland, og eller følge med på overvåkingskameraer og motoralarmer, sier Torben Kragstad.