Beneteau Barracuda 7

To store sittebrønner

Styrhusbåter passer for det nordiske klimaet. De blir stadig mer populære, og nå har de også fått påhengsmotor på hekken istedenfor innenbordsmotor. Vi har testet fire av dem.

Publisert Sist oppdatert

Se hele sammenlikningstesten av Finnmaster Pilot 7.0, Quicksilver 755 Pilothouse, Bella 700 Patrol og Beneteau Barracuda HER

Franske Beneteau er en av Europas aller største båtprodusenter som har en hel serie av styrhusbåter. Franskmennene kaller båttypen for Peche Promenade (som oversatt til norsk blir fisketur). Et ganske betegnende navn på disse behagelige sportsfiskebåtene med styrhus og bygget for moderate hastigheter. Beneteau har to serier med styrhusbåter, Antares og Barracuda. Begge er bygd for påhengsmotorer. Vår testbåt, Barracuda 7, har det minste styrhuset blant de testede båtene, men som resultat av det har den de største sittebrønnene foran og aktenfor styrhuset. Den fremre sittebrønnen har et elegant fordekk med et par ankerbokser og perfekte håndrekker. Man klatrer ned i en større fordypning som fint kan benyttes som arbeidsdekk. Den store forskjellen er at i motsetning til de andre båtene har denne flere sitteplasser her. De brede dollbordene bringer en også ned til den aktre sittebrønnen som har en flate på hele 2,8 kvadratmeter. Også her er det flere smarte løsninger. Dørkflaten er nemlig delt opp i flere stuverom med låsbare lokk. Aktersofaen har puter man kan vippe vekk slik at man får enkel adkomst til badeplattformene. Enklest er det på styrbordsiden, og under denne passasjen har man fått plass til fiskekum med drenering. Barracuda 7 har ingen akterdør i styrhuset slik som de andre båtene. Isteden har man laget en sofa som vender akterover. Da har man en fin sosial krok sammen med aktersofaen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER