KONSERNBÅTER: Groupe Beneteau er en gigant innen fritidsbåter og har fabrikker i mange land. Polske Delphia er blant de mange varemerkene under konsernparaplyen.

Rekordtall for Groupe Beneteau

Den franske industrikonglomeratet Groupe Beneteau gikk ut av 2022 med fanen høyt hevet.

Publisert Sist oppdatert

Takket være et knallsterkt siste kvartal ble fjorårsresultatet langt bedre enn konsernet selv hadde forventet. Ved utløpet av regnskapsåret 2022 ble det notert en rekordomsetning på vel 1,5 milliarder euro (17,15 milliarder kroner), med nær 155 millioner euro i inntekter fra ordinær drift.

Netto driftsresultat for hele konsernet ble 103 millioner euro, ifølge Groupe Beneteau en økning på over 40 prosent. Dette skjer til tross for store forsyningsleddproblemer i 2022, samt høye energipriser og stigende inflasjon i store deler av av verden.

Beneteau har også en fritidsboligsektor som har gått godt, men mesteparten av inntektene kommer fra salg av båtmerkene Beneteau, Jeanneau, Prestige, Lagoon, Excess, Delphia, Four Winns, Wellcraft og Scarab.

Båtdivisjonen hadde en omsetningsøkning på 19,7 prosent i 2022. Konsernet forventer at veksten i 2023 blir 10,5 prosent, ikke minst takket være lanseringer av et tjuetalls nye båtmodeller.