Beneteau Antares 9

Drøy million for 30 fot med to kabiner

Verdenspremieren Beneteau Antares 9 byr på to kabiner og koster 1,26 million kroner med to utenbordsmotorer. Se 360 graders visning.

Publisert Sist oppdatert

Salon Nautic

Med søstermerkene Beneteau og Jeanneau, og flere andre båtmerker, er Group Beneteau verdens største båtprodusent. Nå fornyer konsernet bobåtmarkedet med en rekke nye båter med utenbordsmotor.

– Antares 9 håper vi skal slå an i bobåtsegmentet. Vi har bestilt et antall båter og er optimistiske, sier salgs- og produktsjef Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande, som importerer båten til Norge.

Prisen for en utstyrt båt med to 150 hk Suzuki på hekken blir 1.265.000 kroner, opplyser Jørgensen. Med to 200 hk blir båten noe dyrere.

Antares 9 er som navnet tilsier ni meter. Det er en fullverdig kabincruiser med to kabiner med dobbeltkøye. I dag kaller vi gjerne denne typen båter for kupébåter: Båten har akterdekk med salong, styrehus med takluker over salong, bysse og førerplass. Her alt man trenger for ferierturer med familie eller venner.

Elegant

Akterdekket er ikke stort, men det er god plass til fem-seks personer i den u-formede sofaen. Innenfor bakveggen er det bysse på styrbord og salong for fire på babord. Som vanlig på disse båtene kan seteryggen i salongbenken vippes slik at det blir et dobbeltsete for i fartsretningen når man er underveis.

De fleste vil nok hevde at designet er ganske elegant. Grå puter, mørkt treverk og sort dashbord og byssebenk gir et moderne preg. Store vinduer både i styrehus og skuteside gir en lys og åpen atmosfære.

Løsningen under dekk er ikke uvanlig for kabincruisere i denne størrelsen: En nokså stor og åpen forpigg med flott utsikt fra dobbeltkøya. Bad på styrbord side, og en stor dobbeltkøye under salongen.

Trend

Uten innenbordsmotor blir det mer stuveplass i båten. Løsningen gir også stor fleksibilitet prismessig. Den utstilte båten i Paris hadde to Suzuki 200 hk på hekken. Med denne motoriseringen, samt en nokså omfattende utstyrsliste, er prisen i Frankrike 133.000 euro. I Norge vil båten koste 1.320.000 kroner, ifølge Jørgensen. Da følger det med baugpropell, landstrømanlegg, dørk i eik, sittegruppe og solseng, LED-lys og mye annet utstyr.

–Nå ser vi at markedet opp til ca 30 fot også vil komme til å bli dominert av påhengsmotorbåter. Fra Sør-Europa og USA kommer det også mer og mer påtrykk mot enda større båter for påhengsmotor så vi tror denne trenden vil fortsette her på berget også, sier Jørgensen. Se spesifikasjoner under 360-visning av Antares 9.