Styrehusbåter i skuddet

Båter som varmer

Du sitter varmt inne, har enkle overnattingsmulighet og grei plass ute. Styrehusbåter er i skuddet som aldri før, og det ikke uten grunn.

Publisert Sist oppdatert

Du sitter varmt inne, har enkle overnattingsmulighet og grei plass ute. Styrehusbåter er i skuddet som aldri før, og det ikke uten grunn. Her kan du lese prøvekjøring av tre aktuelle nyheter innenfor kategorien

Styrehusbåter er båter som egner seg til enkle overnattingsturer. De gir tak over hodet og bidrar også gjerne med å forlenge båtesesongen. Styrehusbåter er også noe som nærmest er synonymt med fritidsfiske. Flere av modellene som er på markedet i dag tilbyr også utestyring. En av båtene som er prøvekjørt i denne utgaven av Båtliv er Sting 630 Fast Track, og her er det også utestyring. I tillegg kan du lese om Bella 620 C og Beneteau Barracuda 6. Felles med alle disse båtene er at de har utenbordsmotor, noe som også har vært en stigende trend de siste årene.

Holder seg godt i pris

I tidligere utgaver av Båtliv kan du også lese om flere styrehusbåter, og noen av dem begynner til og med å komme på bruktmarkedet. Men sett ut fra annonsene holder de seg godt i pris. I Båtliv 7 fra 2011 kan du lese om Quicksilver 640 PH som du i dag får brukt for 220 000 kroner. Ny kostet den 287.000 kroner.

I Båtliv 4 fra 2014 kan du lese prøvekjøring av Jeanneau Merry Fisher 695 som ny kostet 489 000 kroner. På bruktmarkedet annonseres den for 425 000 kroner. Eller hva med en tidligere modell av Bella? I Båtliv 9 fra 2009 testet vi Bella 580 C, som du også finner på bruktmarkedet i dag, og prisen er 250.000 kroner. Men dette er en båt uten overnattingsmulighet, men desto mer uteplass på fordekket. Alle tidligere prøvekjøringer leser du gratis som abonnent, enten på Båtlivs nettside her eller på Båtlivs app for nettbrett og smarttelefon, der du kan laste ned alle artikler tilbake til 2006.

Les vår prøvekjøring av Sting 630 Fast Track her

Les vår prøvekjøring av Bella 620 C her

Les vår prøvekjøring av Beneteau Barracuda 6 her