Sommertokt 2020

Bekkjarvik med gjestgiveriet i midten
Bekkjarvik med gjestgiveriet i midten

Bekkjarvik utvider for båtfolket

Et par timers motorbåttur (23 nautiske mil) sørover fra Bergen byr sjarmerende Bekkjarvik på nye gjesteplasser.

Publisert Sist oppdatert

Bekkjarvik (Nord 60 00.46, Øst 005 12.21)

Første etappe på Båtmagasinets sommertokt gikk fra Bergen og sørover til Bekkjarvik i Austevoll kommune. Her fikk vi plass ved kaia i nærheten av Bekkjarvik Gjestgiveri. Det er en sjarmerende havn bland naust og med kjøpesenter og pol på brygga, men nokså trangt.

Prisen er 200 kroner for båter opptil 43 fot. Vi betalte med Vipps da vi ankom, men det er snakk om at havnekontoret åpner nå i juli.

Lekeplass

Bekkjarvik har utvidet gjestehavnkapasiteten med to nye moloer litt sørøst for gjestgiveriet, slik at det er mulig å få plass selv om det skulle være fullt ved bryggene foran gjestgiveriet. Alt i alt er det over 200 gjesteplasser i Bekkjarvik nå.

Et av de store trekkplastrene på øya er nettopp gjestgiveriet, der den verdenskjente kokken Ørjan Johannesen blant annet serverer fersk sjømat fra øyriket her sør for Bergen. (Intervju med Johannesen kommer i egen sak med video).

Spa

Øya lar seg også utforske på sykkel eller med liten elbil som leies ut av gjestgiveriet. Her kan man oppleve kystmuseum ved havnen, sherpastil til Kongsfjellet med bronsealdergrav. Treningssenter, spa, lekeplass, apotek, frisør og kafé er blant tilbudene her.

Bekkjarvik gjestehavn scorer svært høyt på sjarm og idyll, gode shopping- og bunkringsmuligheter, kystkultur og matopplevelse i verdensklasse. Alt i alt en havn det er vel verdt å besøke.

Fakta om Bekkjarvik

200 gjesteplasser

Pris: 200 kroner for båter opptil 43 meter, strøm inkludert

Service: Stengt på grunn av korona

Brygger: Litt krevende steinkai

Gratis Wifi

Drivstoffpumpe i havnen

Mer info på bekkjarvikgjestehavn.no