Havner og farvann: Vestlandet

ELDORADO: Skjærgården sør for Bergen byr på et eldorado av øyer, poller, fjorder og sjarmerende små steder. Her i Bergen..
ELDORADO: Skjærgården sør for Bergen byr på et eldorado av øyer, poller, fjorder og sjarmerende små steder. Her i Bergen..

Sommer uten service på brygga

Båtmagasinet var på sommertokt i skjærgården sør for Bergen med Viknes 1080 i månedsskiftet juni-juli. Høydepunktet var Bekkjarvik, men bare på lille Vedholmen ved Os var servicen da åpen.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2020 har vært spesiell på grunn av koronasituasjonen. Gjestehavnene langs kysten har ventet rekordbesøk som følge av reisebegrensningene til utlandet. Båtmagasinet dro ut på tokt fra Bergen og sørover rundt Tysnesøy i månedsskiftet juni og juli. Da var det ennå god plass i havnene vi besøkte, men serviceanleggene var stengt i tre av fire havner som vi besøkte.

Vi startet ut fra Bakarvågen mandag kveld til Bergen. Deretter gikk turen til Bekkjarvik, videre via Reksteren til Onarheim på Tysnesøy, så sør om Tysnesøya til Vedholmen på Lepsøya, og til slutt nord for Strøno og tilbake til Bakarvågen på Askøya. På hele turen logget vi nær 140 nautiske mil fordelt på snaue 20 motortimer, og vi brukte drøyt 200 liter diesel. Med andre ord gikk vi med en drivstofføkonomisk og behagelig fart på litt over syv knop med ro i båten til å prate og ta inn over oss landskapet. Litt tid til fisking og bading ble det også mellom bygene, og vanntemperaturen var på hele 18 grader inne i Godøysund ved Solstråleøya. Her følger en liten rapport fra stedene vi besøkte i starten på årets feriesesong.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER