NY: Bavaria viste frem tre ulike versjoner av sin nye 45-foter.
NY: Bavaria viste frem tre ulike versjoner av sin nye 45-foter.

Bavaria kutter modeller

De nye eierne av Bavaria vil halvere antall modeller, samle all produksjon i Giebelstadt, og skjære ned på midlertidig ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Det tyske investeringsfondet Capital Management-Partners (CPM), som nylig kjøpte Bavaria Yachtbau, forteller nå om sine planer for å få den kriserammede bedriften på rett kjøl igjen. Den nye eieren har spesialisert seg på å gå inn små- og mellomstore bedrifter som befinner seg i trøbbel, og snu virksomheten til lønnsom drift.

I første omgang vil de nye eierne forenkle produksjonen og få ned kostnadene. Antallet modeller blir beskåret fra 26 til 10-12, skriver Powerboat World. Flaggskipet Bavaria C65 blir skrotet, E-line satsingen er stanset og produksjonen av Bavaria R55 flyttes hjem fra Kroatia til Giebelstadt.

–Dagens portefølje omfatter 26 modeller. I løpet av noen år skal vi være ned på 10-12 modeller. Vi skal konsentrere oss om å lage populære modeller med god kvalitet, sier Erik Appell, som er ny daglig leder for den tyske båtprodusenten. Han har tidligere vært produksjonssjef, og de nye eiere ønsker å bringe Bavaria hjem til utgangspunktet: Gode båter til rimelige priser.

Bavaria eier også en ledende franske katamaranprodusent, Bavaria Catamarans, som nå vil vende tilbake til det gamle navnet sitt, Nautitech. –Bavaria-merket står for yachter og Nautitech forbinder folk med katamaraner, sier Dr. Ralph Kudla, partner i CPM og en av de nye sjefene i Bavaria.

De nye eierne har gått inn med frisk kapital i Bavaria Yachtbau, og har ambisjoner om å gå i pluss på driften om et års tid. De tar også aktivt del i omstrukturering av med kompetanse innen markedsføring og endringsledelse. Blant tiltakene er å invitere leverandørene inn i den videre utviklingsprosessen, lytte mer til arbeiderne på gulvet, og å hente inn tilbakemeldinger fra kundene.

Bavaria har 800 ansatte til sammen i Tyskland og Frankrike. –Vi er lettet over å ha fått nye eiere som vil satse på bedriften, og ser frem til å bli mer involvert i den videre utviklingen, sier representant for de ansatte,  Christian Hartmann.