Innleder samarbeid med Zodiac

SAMARBEID: Zodiac har konvertert til Yamaha etter at Evinrude la ned produksjonen.

Yamaha på flere akterspeil

Tilgangen på akterspeil er avgjørende for motorleverandørenes tilgang til markedet, og Yamaha er på offensiven. De utvider nå sitt samarbeid med flere båtprodusenter i Europa. I fjor inngikk de avtale med blant andre Invictus Yacht, White Shark Boats og nykomlingen Quarken Boats fra Finland som lanseres om kort tid. Nå står flere for tur.

Dette året har den japanske motorprodusenten lagt beslag på ytterligere akterspeil fra de velkjente båtmerkene Lomac Nautica og Zodiac Nautic RIB, som begge er store produsenter av RIBer. Avtalene gjør at Yamaha blir førstevalget for utenbordsmotorer for disse produsentene. Et tre års OEM-system (Original Equipment Manufacturer) for rigging gir båtbyggerne mulighet til å utnytte en mengde utstyr fra Yamaha.

Italiensk familiebedrift

ITALIENSK: Den 12 meter lange Lomac Gran Turismo er blant båtene som nå får Yamaha-motorer på akterspeilet.

Lomac Nautica er et familieselskap der tre generasjoner av Lo Manto-familien har 60 års erfaring med båtproduksjon. Lomac bygger en rekke modeller i seks ulike serier, fra den 14 meter lange GranTurismo 14.0 med doble XTO V8 på 425 hk eller triple V6 på 300 hk til Euforia 580 med sine 130 hk. Lomac-båtene har også norsk importør.

Fra Evinrude til Yamaha

Etter mange års samarbeid med nå nedlagte Evinrude, har også Zodiac fått Yamaha på akterspeilet. På 1930-tallet oppfant Pierre Debroutelle, en av Zodiac Nautics ingeniører, en av de første prototypene for oppblåsbare båter for Aéronavale, som var ute etter en enkel løsning for militære transportformål. I dag tilbyr Zodiac Nautic også en mengde båtmodeller for fritidsmarkedet.