Jeanneau Merry Fisher 1295

41 fots flybridgebåt med utenbordsmotor fra Jeanneau

SE VIDEO: Jeanneau lanserer sin hittil største Merry Fisher-modell, som er en flybridgebåt med tre kabiner og tre utenbordsmotorer på hekken.

Salon Nautic, Paris

Merry Fisher 1295 er navnet på den nye flybridgebåten fra Jeanneau, som ble lansert høsten 2022, og som nå stilles ut på et nokså glissent Paris Boatshow. Den nye 41-foteren er utstyrt med tre 300 hk Yamahamotorer på hekken, og kan styres med joystick. Tre motorer på hekken gir gode manøvreringsegenskaper til den høye båten med stort vindfang.

Prisen for den velutstyrte båten som stilles ut er 654 113 euro, tilsvarende syv millioner kroner med norsk merverdiavgift og dagens valutakurs. (Båtens basispris er 514 630 euro).

Mange nordmenn har et forhold til Merry Fisher som en nokså spartansk styrhusbåt med lite krypinn forut, men denne båten er noe helt annet. Her snakker vi om en båt med tre kabiner og to bad, altså en bobåt med komfortabel overnatting for seks personer.

Moderne båt

Merry Fisher 1295 er en sosial båt med både utvendig og innvendig salong. Mellom akterdekket og innvendig salong kan et stort vindu vippen opp, og man har en åpen barløsning mot akterdekket. Byssa er plassert på babord side rett innenfor døren fra akterdekket, og med åpne dører og vinduer blir dette en åpen båt med god kontakt mellom ute- og inneområdet.

Båten har også praktiske løsninger som port i skutesiden på babord side, og en nedfellbar plattform på styrbord side om utvider dekkområdet ytterligere. Salongen akter kan omgjøres til gedigen solseng, og på fordekket er det ytterligere tre solsenger og en mini-lounge. Også flybridgen er stor med solseng og salong.

Merry Fisher 1295 en moderne og stilig båt, men uten den håndverksmessige kvaliteten vi tradisjonelt forbinder med båter i denne størrelsen og prisklassen. Her dreier det seg om mer modulbaserte løsninger med enklere materialer og en del spisse kanter.

Flybridgebåter har lenge vært populære i Norge, så spørs det om norske båtfolk vil velge utenbordsmotorer på en såpass stor båt. I Norge forhandles Merry Fisher gjennom Yamaha-nettverket, der også Heitmann Marin inngår.