STORE RESSURSER: Hovedredningssentralens SAR QUEEN, luftambulanse, redningsskøyte, Kystvakta, politi og brannvesen deltok i den omfattende redningsaksjonen i Meløy i natt. To unge mennesker omkom i en tragisk båtulykke.

Meløy rammet av tragisk båtulykke – to omkom

To unge voksne mennesker omkom, og ytterligere fire ble skadet da en båt med ni personer kolliderte med land i Meløy kommune i Nordland i natt.

Publisert Sist oppdatert
Ordfører Sigurd Stormo var sterkt berørt av den tragiske ulykken i natt. Her på pressekonferansen sammen med politiets innsatsleder Jon-Inge Moen. (Skjermdump).

I natt mistet vi to av våre ungdommer, to ungdommer som hadde livet foran seg, sa en beveget ordfører Sigurd Stormo i Meløy kommune, på en pressekonferanse tidlig lørdag morgen. Det var klokken 01.16 politiet fikk melding om at en båt med mange mennesker hadde kantret og kollidert med land ved øya Teksmona, vest for Ørnes i Meløy kommune

 Store redningsressurser

Det ble straks iverksatt en storstilt redningsaksjon med blant annet to helikopterressurser, politi, brannvesen, ambulanse, redningsskøyta Hans Herman Horn, Kystvakta og flere dykkere, sa innatsleder Jon-Inge Moen på pressekonferansen. SAR Queen var på plass klokken 01.39.

 Alle mellom 18 og 23 år

Nokså umiddelbart ble det gjort funn av syv personer i vannet, alle i alderen 18-23 år og alle var skadet i forskjellig grad. Fire personer ble raskt fraktet til Nordlandssykehuset i Bodø, mens søket etter ytterligere personer fortsatt pågikk.

 To funnet livløse

MELØY: Ulykkesbåten traff øya Teksmona, vest for Ørsnes i Nordland i natt.

Den åttende personen ble funnet etter noe tid. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp, men han ble erklært død på stedet, sa politiet på pressekonferansen i morges. Klokken 02.40 ble ytterligere en person funnet livløs i vannet i nærheten av vraket. Vedkommende ble erklært død på stedet.

 Båten sank etter sammenstøtet med fjellet. Assistert av Kystvakt blir fartøyet nå hevet. Politiet har startet etterforskning.

- Det er en del av etterforskningen om det har vært rus inne i bildet, sier jourhavende jurist Elaine Pettersen Skagtun ved Operasjonssentralen i Nordland til Båtmagasinet. Det er tatt blodprøver av de involverte. Etterforskningen retter seg spesielt mot en som er tatt hånd om av helsepersonalet, sier Skagtun.

 Sterkt berørt lokalsamfunn

-I Meløy kjenner alle hverandre, sa ordfører Sigurd Stormo. Hele Meløy-samfunnet er berørt av den tragiske hendelsen. Kommune har satt krisestab og det er opprettet både et pårørendesenter og en telefonlinje folk kan ta kontakt. Det er også åpnet en kirke, sier ordføreren.

- Dette er den tredje ulykken i sommer som har rammet Meløy kommune, sier ordføreren . Totalt fire personer har omkommet i disse ulykkene. – Meløy kommune er rammet hardt, sier Stormo videre. Meløy kommune er en liten kommune der alle kjenner alle, og alle er berørte på en eller annen måte. Kommunen har satt krisestab og kirken er åpen for alle som ønsker det gjennom helgen.

BÅTULYKKE: To omkom under båtulykke med ni involverte personer i Meløy i Nordland.
BÅTULYKKE: To omkom under båtulykke med ni involverte personer i Meløy i Nordland.