PÅ LIVET LØS: Visse tester ble litt for realistiske, som da Lasse Lindén og hans kollega Curt Gelin måtte gå i redningsflåten på havet utenfor Sandhamn. (FOTO: PRIVAT).
PÅ LIVET LØS: Visse tester ble litt for realistiske, som da Lasse Lindén og hans kollega Curt Gelin måtte gå i redningsflåten på havet utenfor Sandhamn.

Lars H. Lindén: Testet båtene til de sprakk

Da båtjournalisten Lars H. Lindén begynte sin karriere for over 50 år siden, hendte det at båtene ramlet fra hverandre under båttester. Få har en bedre oversikt over utviklingen i det nordiske fritidsbåtlivet siden 1960-tallet enn den vitale 81-åringen – som fortsatt jobber for fullt.

Publisert Sist oppdatert

Lars H. Lindén er en av Nordens mest erfarne båtjournalister og har gjennom sin karriere testet over 1000 båter. Ikke alle båtene kom fra det med livet i behold.

– Tenk deg seks-timers-testen vi gjorde i Sandhamn utenfor Stockholm, med tre båter som vi kjørte non-stop, bare avbrutt av førerbytte og drivstoffylling. Vi ville se om båtene tålte det, forteller den anerkjente båtjournalisten og forfatteren og fortsetter: Det var jo ingenting igjen av båtene, de var bare søppel. Til slutt satt vi med vindskjermene i fanget...

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER