EL: Travel 1003 C passer for joller og mindre seilbåter.

Torqeedo øker kapasiteten

Produsenten av elektriske påhengere lanserer batterier med mer strøm, uten at vekt og størrelse går opp. 

Publisert Sist oppdatert
MILJØ: Travel 1003 C erstatter en liten påhenger. Motoren gir lydfri fremdrift, og heller ingen søl og lukt.

Travel 1003 C er en ny modell av Torqeedo mest solgte utenbordsmotor med integrert batteri. Den nye utgaven får et batteri med 73 prosent økt kapasitet. Energimengden lagret i batteriet er nå 913 Wh. Det skal gi en rekkevidde på 18 nautiske mil i en fart på tre knop. Batteriet vil da vare i seks timer på en lettdrevet båt. 

Motoren yter 480 watt, som tilsvarer en påhenger på 3 hk. På full fart vil batteriet vare i ca 30 minutter. 

Hendig motor

Påhengeren veier 15 kilo, inkludert batteriet. Selve elmotoren er plassert mede i girhuset, og batterier er plassert der selve motoren er på en normal påhengsmotor. Dette batteriet kan med en håndgrep plukkes av og lades hjemme. Det er også mulig å ha flere slike batterier om bord, for å øke rekkevidden.

Avanserte funksjoner

Motoren har innebygget GPS, og et display viser forbruk og rekkevidde. Motoren har også USB-utgang som gir mulighet for å lade elektrisk utstyr. Det er også utviklet en app som gjør at du via en smarttelefon kan følge med på motorens data. 

Torqeedo har også solcellepanel som kan lade batteriet. 

Travel 1003 C kommer med kort eller lang stamme og ha en veiledende pris på 1 999 euro inkludert 19% moms. Båten passer både joller og mindre seilbåter og er et spennende alternativ til tunge 4-taktere. Travel 1003 C er blitt svært vanlig på mindre seilbåter i Europa. Med økt rekkevidde er elektrisk fremtid på aktersepeilet også ett hakk nærmere. Dessverre klarer ikke Torqeedo på pris. 

Ekstra batteri koster 899,00 euro inkludert 19% moms